DON - acoperisuri si tigle

Sisteme de izolatie THERMOFLOC


THERMOFLOC, este un material izolant performant, produs în Austria, din fibre de celuloza, 100% natural şi reciclabil, fiind utilizat în SUA din anii 1928, când a fost concepută şi prima maşină de suflat, deşi încă de la începutul anului 1919, canadienii foloseau deja hârtia uzată, netratată, mărunţită, pentru a-şi izola locuinţele.

Pentru si mai multe detalii tehnice vizitati site-ul oficial www.thermofloc.ro

 
Cele mai frecvente locuri de utilizare sunt:


  • acoperişul;
  • pereţii exteriori;
  • peretii interiori;
  • tavanele de la ultimul nivel;
Atât pentru construcţiile noi cât şi pentru renovarea clădirilor vechi materialul izolant THERMOFLOC aplicat prin suflare s-a impus de mai multe decenii în practică.

De ce THERMOFLOC ?

Utilizarea sistemului de izolatie THERMOFLOC are anumite avantaje:

 

 

 

 

 

 

Protecţia împotriva frigului pe timpul iernii. Datorită valorilor bune de izolaţie, cu acest material se face economie cu încălzirea pe timpul iernii, după cum se poate observa şi din graficul alăturat, preţul căldurii a crescut considerabil.

 

 

 

 

 

 

 

Protecţia împotriva căldurii pe timpul verii. Decalajul de fază specifică gradul de pătrundere a căldurii dinspre exteriorul construcţiei spre interior şi se măsoară în ore [h].


Un domeniu special de utilizare este aplicarea prin suflare a materialului izolant la pereţii din partea interioară a camerelor (chiar la zidărie sau beton), tavane, (ex. tavanul beciului) şi la acoperişuri. Aici se aplică cel mai frecvent un strat de la 30 până la 60 mm.


Sistemul de izolare THERMOFLOC reduce mult costurile de energie!


Pierderile de energie ale unei case se produc astfel:

  • 45% prin acoperiş;
  • 35% prin ferestre şi uşi;
  • 10% prin pereţi;
  • 10% prin podele;

Datorită faptului că THERMOFLOC are calitaţi de izolare termică şi fonică superioare materialelor tradiţionale de izolat, comparativ cu imobilele izolate cu materiale din fibre minerale, s-a constatat faptul că cele izolate cu celuloză, necesită un consum de energie cu 30% până la 40% mai mic.

Materialul izolant THERMOFLOC din fibre de celuloză dispune de o multitudine de caracteristici esenţiale pentru produsele izolante, care fac posibilă o izolaţie eficientă pentru reducerea costurilor de energie prin respectarea condiţiilor ecologice. Se caracterizează prin faptul că izolează perfect atât pe durata anotimpului cald cât şi a anotimpului rece, reducând astfel considerabil costurile pentru încălzire iarna şi pentru instalaţia de climatizare vara. Aceasta face posibil ca proprietarii de case să obţină un confort mai mare şi facturi de energie cu valori mult reduse.

Fibrele naturale THERMOFLOC sunt utilizate permanent în proiecte de construcţii în peste 12 ţări europene iar numărul firmelor de construcţii care sunt atrase de avantajele sistemului de izolaţie THERMOFLOC creşte în fiecare zi.


THERMOFLOC are aprobarea tehnica europeana, ETA-05/0186 eliberata de Institutul Austriac pentru Tehnica de Constructii, membru al EOTA (Organizatia Europeana pentru Aprobari Tehnice), institut autorizat si notificat in conformitate cu art. 10 al Directivei CE din 21 Decembrie 1988 pentru adaptarea prevederilor juridice si administrative in domeniul materialelor de constructii.


  Date tehnice
Conductivitate termica λ = 0,037 W / m K
Capacitate termica
c = 1994J/kg/K
Clasa de ardere
B2
Rezistenta la difuzie
μ = 1
Densitate
30 – 60 kg / m³ in functie de domeniul de aplicatie
Rezistenta
Clasa de mucegai 0,protejat impotriva rozatoarelor si insectelor
Mediul inconjurator
Nu irita pielea, regleaza umiditatea, neutralizeaza mirosurile, este electrostatic, nu emana gaze toxice
Producere
Celuloza folosita este 100% din hartie tratata cu saruri borice; in procesul de productie nu se emit radiatii

Pentru si mai multe detalii tehnice vizitati site-ul oficial www.thermofloc.ro